Welke fietsmaat past best bij uw lichaam


De aankoop van een racefiets of mountainbike is een belangrijke investering. Daarom zou het ook zonde zijn om achteraf vast te stellen dat jouw fiets niet de ideale maat heeft. Wanneer u erover nadenkt om een dergelijke investering te doen, kan u bij uw fietshandelaar reeds inlichtingen verkrijgen omtrent het type en merk. Wanneer u met deze gegevens bij Fietsadvies Adams langskomt, kan de ideale kadermaat bepaald worden.

 

Vaak wordt enkel de beenlengte in acht genomen om deze kadermaat te bepalen, maar deze kan ook afhankelijk zijn van veel andere factoren. Bepaalde merken houden bijvoorbeeld ook rekening met de borsthoogte. Een kadermaat 67 kan bijvoorbeeld een langere bovenbuis hebben dan een kadermaat 58.
Bij Fietsadvies Adams kunnen we samen de ideale kadermaat voor uw lichaam vinden!

Een juiste fietspositie zal niet alleen het fietsplezier verhogen, maar zorgt ook voor een maximale krachtoverbrenging op de pedalen. Hierdoor kan bij eenzelfde kracht een hogere snelheid geproduceerd worden.

U hoeft natuurlijk geen nieuwe fiets aan te kopen om een ideale positie te hebben. Ook met uw bestaande fiets kan u dus langskomen om deze aan te passen aan uw lichaam. Enkel in zeer uitzonderlijke gevallen zal de perfecte afstelling niet mogelijk zijn. Dit is het geval wanneer de kadermaat een te groot verschil vertoont met de ideale maat. Doch, in dat geval zal toch de ideale zitpositie zo dicht mogelijk benaderd worden.